Açıklama
Detaylar
Mesleki tanım itibariyle Tıbbi Sekreter; sağlık kurum ve kuruluşlarında, rapor, hasta işlemleri, evrak, istatistik ve kodlama, yazışma ve arşiv hizmetlerini yürüten, tıbbi bilgileri toparlayıp tıbbi dokümana dönüştürme bilgi ve becerisine sahip olan sağlık personelidir. Tıbbi sekreterler istihdam edildikleri sağlık kuruluşlarını, özelliklerini ve amaçlarını yakından bilmek durumundadırlar. Sağlık hizmeti sunan kurumlar başta yataklı tedavi kurumları olan hastaneler (Genel, özel dal, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri vb.), Hemşirelik Bakım, Geriatri merkezleri ve Evde Bakım Merkezleri yanında ayakta sağlık hizmeti sunan (doktor muayenehaneleri, diş hekimi muayenehaneleri, diğer sağlık personeli muayenehaneleri) gibi sağlık birimlerince sunulan ayakta bakım merkezleri, tıbbi teşhis amaçlı laboratuvarlardır. Tüm bu sağlık kuruluşlarında tıbbi dokümantasyon işlevi söz konusudur.
İş pozisyonları eğitim seviyenize ve öğrenim derecenize göre değişkenlik gösterebilir. Potansiyel İş Pozisyonları; Tıbbi Sekreter, Doktor Sekreteri, Sağlık Personeli, Hasta Kabul Sekreteri, Hasta Danışma Personeli, Hasta Karşılama Görevlisi
KİMLER KATILABİLİR?
Herhangi bir mezuniyet şartı ve ön koşul aranmayıp, Türkiye ve dünyanın her yerinden dileyen herkes bu eğitime katılabilir. Ayrıca yurt dışında yaşayanlar ve yabancı uyruklu vatandaşlar da başvurabilir.
Tıbbi Sekreterlik – Hasta Kabul Sekreterliği Kursunun Amacı
Tıbbi sekreterlerin tüm tıbbi dokümanların çeşitlerini, kullanım alanlarını ve dokümanlar hakkındaki yasal düzenlemeleri bilmeleri, hastane arşivinin oluşturulması ve düzenlenmesi için gerekli olan bilgi ve becerilerin kazandırılması hedeflenmektedir.
İncelemeler
Henüz inceleme yapılmadı.